מתכננים לנסוע לגולן בסופ"ש? להלן כמה יקבים נפלאים. מומלץ להגיע למסלולי הטיול מוקדם ואז להתפנק באחד היקבים לקראת צהריים.
* יש להתעדכן מול היקבים באם נדרשת הזמנה מראש.
יקב תל. הכנסת האורחים של ליטל עובדיה, הייננית ובעלת היקב, כה נעימה ולבבית עד שאי אפשר שלא ללכת שבי אחרי ההתלהבות והקסם שלה. ביקב מייצרת ליטל אך ורק יינות זניים (אין בלנדים) מכרמים בצפון רמת הגולן. טרואר בכוס. וכך גם כל התקרובת המוגשת: הלחם, הגבינות, הפירות ושמן הזית. כולם מקומיים. היקב אחראי על כל שרשרת ייצור היין: גידול הכרמים, עיבודי הפרי, יצירת היינות, האריזה והמשלוח. אינטימי, אותנטי, טעים ומופלא. למסלול המלא.
יקב אסף. בינות עצי האקליפטוס מצוי בית הקפה הקסום של יקב אסף. בקיץ כדאי לשבת בחוץ תחת העצים ולהקשיב לצלילי השלווה המלווים ברשרוש האקליפטוסים. בחורף קמין העצים פועל בפנים ומחמם גם את הלב. יש מאפים מלוחים טעימים, קפה, בראוניס שוקולד קטנים ונמסים בפה. כדאי גם כמובן לטעום מיינות היקב. למסלול המלא.
יקב שאטו גולן. שער הכניסה איתן ומרשים. שיחי ורדים בכל פינה ומדשאה רחבת ידיים. בכניסה ליקב בריכת דגי זהב פסטורלית. חדר החביות הוא אחד מהמרשימים בארץ. שולחן אבירים עשוי עץ במרכזו, אפלה וקרירות עוטפים את הנכנס. למסלול המלא.
יקב הר אודם. הדרך הפסטורלית ליישוב הקטן המוקף שמורת יער אלונים, מהפנטת. במרכז המבקרים של היקב הגבוה בישראל ישנם מספר מסלולי טעימות. אל הטעימה מתלווים מאזטים טובים וגולת הכותרת היא הגבינות המעולות של מחלבת נטור שנמצאת אף היא ברמת הגולן. את היום חתמנו ביינות הקינוח הנפלאים. אם אתם נמנים עם חובבי הז'אנר (כמוני!) – אל תפספסו אותם. למסלול המלא.
יקב תל שיפון. גבוה גבוה, רם ונישא, נמצא יקב תל שיפון. בחורף מכוסה שלג, ואילו בקיץ מלבלב ומלבב. אין הרבה יקבים אותם מקיפים כרמיהם. תל שיפון הוא אחד כזה. במקום מוגשת פלטת גבינות מפנקת ביותר כך שאפשר לבחור במסלול טעימות או לקנות בקבוק יין, לצפות על הכרמים הנמתחים למרחוק וליהנות מהרגע. למסלול המלא.
יקב פלטר. מחלוצי יקבי הבוטיק, ולבטח אחד מהמצליחים שבהם. בעינינו ובחיכנו ליווינו אותו כטועמים מימיו האלמוניים אי שם בשנת 2009 ועד היום כמובן. פשטות המקום נותנת את הבמה ליינות הנהדרים ולגבינה המשובחת שמיוצרת אף היא במקום. למסלול המלא.