אבן / רוח / מים
השמורה 215, ישראל
מפל עין מעריף
יקב ננה - הכרם, מצפה רמון, ישראל
לשה – אפייה במדבר, הר בוקר, מצפה רמון, ישראל
סלעים צבעונים, מצפה רמון, ישראל
כפרה, סמילנסקי, באר שבע, ישראל
מפל עין מעריף
עין עבדת עליון. לפעמים הנופים היפים ביותר נמצאים מרחק כה קצר מהכביש הראשי. הליכה קלילה במשך מספר דקות תביא אתכם לנקודת תצפית עוצרת נשימה.

יקב ננה
אין הרבה כרמים שיכולים להתהדר בקונטרסט המשגע של גפנים ירוקות על רקע גבעות מדבר חומות. ננה ושחר קיבלו אותנו במאור פנים בשישי חורפי ושמשי. השיחה ידענית ומרתקת כיאה לשיחה עם חקלאי שמעבד את אדמתו במו ידיו. היינות משובחים. אהבנו את השנין בלאן הלבן והקסיופיה האדום. לא לפספס.

לשה – אפייה במדבר
מאפייה יפהפייה בעלת מגוון רחב של מאפים. נעים לעצירה לקפה ומאפה ו/או הצטיידות להמשך הטיול.

מחצבת אבן רוח מים
השילוב יוצא הדופן של מים במדבר עם חולות צבעוניים נשקף כבר מהחניה. כדאי לרדת וללכת סביב האגם הקטן.

מסעדת כפרה סמילנסקי
מצוי בלב העיר העתיקה בבאר שבע, במבנה אבן יפה עם חצר מצוירת משגעת. האוכל היה נפלא, השירות קצת מפוזר. היינו בשבת בצהרים. אהבנו את הסיגר ממולא בשר וכבדים, קרודו איטיאס ומחבת לברק ברוטב עגבניות משובח.
* יש להזמין מקום מראש.

תחושה של חופש מתחילה להתגנב, התרגשות מדגדגת של התרחקות מהעיר. באמצע הדרך, כשהכביש מתעקל, ממתינה לה פנינה. נקודה 215. כמה כסאות ושולחנות, צל עצי אקליפטוס, הנוף פתוח ונמתח למרחוק. כריכים מפנקים, פינג'ן אישי עם קפה שחור מהביל בליווי עוגיות מפתיעות. התחלה מבטיחה של יום מושלם.
אל תוותרו על "הקפה של בני". קפה שחור שמגיע עם עוגיה בצד. אם באתם רעבים אז לכו על כריך שניצל או טונה.