עצירה זריזה ולא מתוכננת בחנות הירקות של "מלוא הטנא" בכרמי יוסף הותירה אותי סקרנית, ובחלוף שבועיים הגעתי למפגש ארוך יותר. חילף הנדיב כיבד אותי בכל טוב. לחם מחמצת הנאפה במקום, פטה מעולה, זיתים מהכרם, ממרחים משגעים. המקום אינו בית קפה ושולחן הטעימות שנפתח בימים חמישי-שישי מאפשר לקהל שמגיע להכיר את ההיצע הרחב והמגוון של המקום.
מכל הדברים המסקרנים אותי במפגשי השנה האחרונה, ההיכרות עם אנשים (בעיקר חקלאים) היא המרגשת אותי ביותר. לפני 38 שנים החלה משפחתו של חילף לגדל פירות במקום וכיום, בקצת יותר מ-40 דונם, מגדלים באופן אורגני כ-320 סוגי פירות, ללא ריסוס כלל. יצאנו החוצה. מתחת לעצי הזית, מהם מוסקים שמן מעולה בדיוק בימים אלו, גדלות ערוגות של ירקות וצמחי תבלין. טעמתי תות עץ סיני המכונה "צ'ה"; גרגר פנמה מתקתק; צימוק יפני בטעם של "שערות סבתא"; שעועית הגלידה (!) ועוד.
במהלך הסיור ראיתי את הבריכה האקולוגית, שנבנתה לאחרונה ומסייעת להביא בעלי חיים לשטח (כגון צפרדעים), כך שילחמו בחרקים למיניהם שמזיקים לצמחים.
במקום, שלא מפסיק להפתיע, אף מייבשים חלק מהגידולים בתנור ייבוש מיוחד, מה שמעצים את טעם הפירות; מייצרים סבונים משאריות שמן הזית; קולים קפה ואף טוחנים ומייצרים טחינה וחלבה משומשום אתיופי משובח. כמו-כן, מלבד הירקות הנפלאים, נמכרות תערובות פיצוחים מיוחדות – כמו זו שהלהיבה אותי במיוחד, המשלבת בין קשיו לעלי קארי, ועוד תערובת שהיא הנמכרת ביותר במקום ומשלבת בין שקדים לפולי קפה.
קינחנו בליקר חרובים מתוק וטעים שגם אותו, כפי שאתם בוודאי מנחשים, מייצר חילף במקום.
לפני שהלכתי, הצטיידתי כמובן בירקות הביתה. כל היכרות כזו מחדדת את החשיבות בידיעה מיהו החקלאי שגידל את הירקות שאני רוכשת, כיצד גודלו והיכן. כך גם גדלה ההבנה כמה חשוב ובריא יותר לאכול ירקות טריים שנקטפו סמוך לרגע הקנייה. ועוד לא דיברנו על סביבה וקיימות.
* החנות פתוחה בימים רביעי-שישי. כמו כן ניתן לקבוע סיורים (בתיאום מראש בימים שני-שלישי) לקבוצות מעל 10 אנשים.
עוד על הסיור, היכנסו ל"שמש מקומית" באינסטגרם, פרויקט בו לירן כוהנר-גיאור ואני מבקרות במשקים חקלאיים, חוות, יקבים, מקומות יפים ועוד.