בלב הרי ירושלים, בכניסה למושב מטע, נמצאת חווה מיוחדת במינה. ירוקל׳ה חקלאות כתרבות. הכניסה לחממות, אותן הקימו נסים ושלו, הראשון אגרונום והשני כלכלן, כמו צעד לתוך עולם אחר.
צמחים, תבלינים, פרחים וריחות מקיפים מכל עבר. המראות והטעמים מפתיעים ויוצאי דופן. כאלו הם מגוון פרחי החמציץ, פרחי כובע הנזיר, ההל המתקתק והטימין הלימוני.
במקום מגדלים צמחים המתאימים לאזור. לעיתים ילכו ליער הסמוך ללקט עשבי בר ולפעמים ינביטו זנים מיוחדים. ניתן להזמין מהתוצרת המיוחדת של המקום דרך אתר האינטרנט או להגיע לסיור (בהזמנה מראש) במקום (מינימום 8 משתתפים) וליהנות מחוויה מקורית וטעימה.
לעוד מקומות בפרויקט #שמשמקומית ובו לירן כוהנר ואני מבקרות במשקים וחוות חקלאיות, היכנסו לאינסטגרם.