גשר / לעמק / המעיינות
ברקנית, כפר יחזקאל, ישראל
אתר גשר הישנה
Rutenberg restaurant, גשר הישנה, גשר, ישראל
אתר גשר הישנה
מרחק חצי שעת נסיעה באחד האזורים האהובים עלי לביקור בעונות החורף והאביב והגעתם למתחם גשר הישנה. היות והמקום נמצא ממש על הגבול עם ירדן יש לתאם מראש הגעה.
השקט והנוף הירוק והפסטורלי סביב אינם מסגירים את סיפור המקום המרתק על הגשרים שיסודותיהם קיימים כבר 2,000 שנה ופוצצו במלחמת העצמאות.
המקום, שפתוח כל ימות השבוע, אף מציע בנוסף לסיורי היום, סיורי עששיות בשעות הערב. מלבד הסיור ישנו מיצג אור קולי מרתק המספר את סיפור תחנת החשמל שהקים פנחס רוטנברג וכן תצוגה בתוך בונקר הלוחמים.
מסעדת רוטנברג
ומשם למקום שכבר הרבה זמן רציתי להגיע אליו. התחלנו בסיור בגינה אותו ערכה לנו הילה רונן סהר, הבעלים של מסעדת רוטנברג יחד עם בן זוגה, יזהר.
אירוח מושלם תמיד יתחיל במזיגת כוס יין.
יין לבן נהדר אותו מייצרים במיוחד עבור המקום מ-100% ענבי קולומבר. להילה ניסיון עשיר בעולם היין והדבר ניכר בתפריט היינות הנפלא.
הגינה של המסעדה מושתתת על יסודות הפרמקלצ'ר ובנויה כפאזל בין הערוגות המושקות ואלו שאינן צריכות השקיה. את הגינה מטפחים סטפן ויסמין (אגרונומית המייעצת, מלווה ועובדת בגינה היפה), כאשר המטרה היא 75% גידול עצמי לפחות.
ממש בקרוב יפתח הבר "אבנר" בגינה כשניתן יהיה לבוא אחר הצהריים, להזמין כוס יין ונשנושים באווירה נעימה ומשוחררת.
נכנסים למסעדה. חלל המקום כה נעים ואסתטי.
בקונספט החדש אין תפריט. בתחילת הארוחה ישאלו אתכם לגבי מגבלות כאלה ואחרות ולאחר מכן פשוט תצטרכו לסמוך על הילה ויזהר.
כדי לא להרוס את אלמנט ההפתעה לא ארחיב על המנות, רק אספר שהתפריט הינו תפריט עונתי הנשען על חומרי גלם מקומיים והוא בנוי מ-3 מנות ראשונות, עיקרית וקינוח.
זהו יום נהדר לנסוע ולחזור באותו יום למרכז וזוהי אפשרות מצוינת לעצירה בדרך לצפון הרחוק יותר (הגליל העליון, הגולן או הכנרת):
אני מאוד אוהבת להגיע למקור. למקום מאחורי השם. לראות איפה מתחולל כל הפלא.
המחלבה הוותיקה שהוקמה על ידי מיכל ואבינועם ב-1978, מייצרת כיום 17! סוגי גבינות, כאשר החדשה ביותר שהצטרפה היא "עזמנטל" המיוחדת – גבינת אמנטל מעיזים. בתהליך הייצור לא מקצרים תהליכים ונשארים נאמנים למסורת ההכנה כפי שלמדו באירופה. בתהליך הקפדני בו מיוצרות הגבינות בעבודת יד וללא חומרים משמרים, אין פשרות ואף גבינה לא תצא לשוק לפני שירגישו שהגיע זמנה.
כמו תמיד, המקום הוא סיפור האנשים שהקימו אותו ומייצרים בו. דיברנו על חילופי דורות, קולינריה, על מסורת ומקומיות.
בין אם קונים גבינות להמשך היום או יושבים על ספסלי הפיקניק בחוץ ליד הדיר ומנשנשים קרקרים, זיתים, ממרחים ועוד, זוהי עצירה נעימה (במיוחד עם ילדים).
* יש להתעדכן האם ניתן לשבת במקום או רק לבוא ולהצטייד להמשך.