ממש לא מתאים לי לאהוב את ניו יורק. קיבוצניקית חולת טבע ומרחבים שכמותי. לא יכולה להסביר את זה. משהו באנרגיה העירונית שלה סוחף אותי, בעוצמה, בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. לכן ברגע שהתאפשר שוב לטוס והייתה הרגשה שהכל מתחיל להיפתח מחדש – לא הייתה התלבטות. זהו היעד שהייתי בו הכי הרבה פעמים בחיים שלי. נעים לחזור למקומות המוכרים ותמיד מרגש לגלות מקומות חדשים.
אחד הדברים הכי טובים שקרו לניו יורק בשנה וחצי האחרונות הם פתיחתם של בתי קפה-מאפיות-קונדיטוריות ברמה הכי גבוהה שיש. במיוחד התמכרתי לרשת הדנית Ole & Steen US. קפה משובח, עוגיית פטל אדום, בראיינט פארק. שלמות.
סניף ראשון של הרשת היפנית %Arabica Arabica New York Dumbo Roastery נפתח לפני שבוע בברוקלין הייטס. אין לי מושג איך היפנים יודעים לעשות מאפים שמזכירים בורקס אבל הם עושים את זה מצוין. בסניף מגוון רחב של תערובות קפה לבחירה. הנוף של גשר ברוקלין הוא בונוס לא קטן. כדאי ללכת על אחד הגשרים הכי יפים בניו יורק ולקנח בקפה המקסים הזה.
היות ונפתחו המוזיאונים, לא ויתרתי על הביקור הקבוע שלי ב- The Metropolitan Museum of Art, New York. תמיד נעים לחזור לתערוכות ותיקות (קליגרפיה וציור סיני כמו גם ביקור בגן הסיני המרגיע); לגלות חדרים נסתרים (החדרים התקופתיים באגף האמריקאי); וכמובן תערוכות חדשות (100 קומקומי תה אנגליים מהמאה ה-18).
אחרי כן טיול רגוע בסנטרל פארק לספוג ולעבד את היופי הזה. וארוחת צהריים ב- Nougatine at Jean Georges של השף ז׳אן ז׳ורז׳.
אם אתם מגיעים לניו יורק בסוף שבוע (וגם בשני ורביעי), כדאי לקפוץ לשוק האיכרים ביוניון סקוור Union Square Greenmarket, לטעום ולהכיר את מגוון החקלאים המציעים את סחורתם. ארוחת צהריים מומלצת באחד המקומות האהובים עלי בניו יורק – Gramercy Tavern.
ההיי ליין כבר מזמן הפך לתחנת חובה עבור המבקרים בעיר, ואף פעם לא משעמם לחזור ולהלך שם. הגינון הייחודי המשתנה עם כל עונה כמו גם המבנים יוצאי הדופן שנבנים לאורך המסלול – שווים את ההגעה. אפשר להתחיל באיזור Hudson Yards New York, לטפס על ה- Vessel ולהיכנס לאחת מהתערוכות המעניינות ב- The Shed (לצערי עדיין לא חזרו האירועים כאשר ביקרתי). בסיום ההייליין נפתח בחודש שעבר Little Island NYC, מעין פארק עירוני בצורת אי ״צף״ על נהר ההדסון. נעים להליכה עם פינות חמד הצופות לנהר, כולל אמפיתיאטרון ומדשאות מוריקות. הכניסה חינם אולם שימו לב שיש להזמין מקום מראש באתר.
לכל אחד יש את ה-מסעדה שלו בניו יורק. זו שהוא מוכן להגיע במיוחד רק אליה. זו שהוא פותח ומסיים איתה כל ביקור. המסעדה שלי, אותה אני פוקדת לא פעם ולא פעמיים בכל ביקור היא מסעדת Lupa Osteria Romana הנמצאת בין הסוהו לבין וושינגטון סקוור. האווירה, המלצרים וכמובן האוכל והיין המטריפים. מסעדה איטלקית כביכול פשוטה אבל מושלמת. כזאת שהייתי שמחה שהייתה לי פה ליד הבית. מנת Cacio e Pepe הכי טובה בעולם. נקודה. מגש נקניקים ומוצרלה. יין לבן מפיימונטה. אושר. עד הפעם הבאה ! https://www.instagram.com/sunnysideup_day/