המקום שהייתי בו הכי הרבה פעמים (מחוץ לישראל), הבחירה הראשונה שלי (תמיד), וזה שאני מתגעגעת אליו (תוך כדי שאני שם).
אוהבת לחזור למקומות הקבועים (ראו רשמי הביקור הקודם ביוני 2021) וגם לגלות כמובן מקומות חדשים כל פעם.
לפניכם רשימת המלצות של מקומות שאני אוהבת (אתם כנראה כבר יודעים עלי שאני לא מאמינה ב"תחנות חובה"):
קודם כל קפה. לטעמי ברשת Blue Bottle, שגם פגשנו בה בטיול ליפן, מוגש הקפה הטוב בעיר.
Bryant Park: מכל המקומות בעיר, הוא זה שאני מחכה להתהלך בו, לשבת מול המדשאה לשתות קפה, להאזין למוזיקה באוזניות ולבהות במגדלים כמו גם בעוברים ושבים.
Brooklyn Bridge: אוהבת לפנות זמן ללכת עליו ברגל, יש בו עוצמה שתמיד מרגשת אותי.
Union Square: שילוב בין אזור חנויות שאני אוהבת, מסעדה מעולה (Granercy Tavern) ושוק חקלאי מקסים (כדאי לבדוק מראש ימים ושעות).
Madison Square Park: "גיליתי" אותו בנסיעה האחרונה ואני בטוחה שאשוב ואבקר בו.
Soho: לא בטוחה שיש מה להרחיב. אזור מהמם ויפהפה שכיף להסתובב בו ולהיכנס לחנויות השונות.
Mercer Labs: מוזיאון אומנות וטכנולוגיה. תערוכות מעניינות ולא רגילות.
Central Park: אוהבת לשלב עם מסעדה באזור (בדרך כלל צהריים ב- Jean Georges) ו/או מוזיאון המטרופוליטן ואז הליכה חזרה לבראיינט דרך השדרה החמישית.
Brooklyn: תמיד משתדלת לנסוע ליום להסתובב בברוקלין, בחנויות הבוטיק המגניבות. ואם כבר שם אז צהריים ב- Misi.
קולינריה
עסקיות: אחת הערים בהן אפשר לאכול במסעדות מישלן ו/או משובחות אחרות עסקית צהרים משתלמת:
Jean Georges: בעלת 2 כוכבי מישלן היא אחת מהמסעדות הטובות בעיני. האווירה הנעימה, השירות, החדר המואר, וכמובן האוכל הנפלא.
Gramercy Tavern: מוסד ניו יורקי בכל כוכב מישלן אחד. אוהבת מאוד את עיצוב המסעדה ובמיוחד את חלל הכניסה. תפריט קוקטיילים מעולה ומנת צדפות מיוחדת ואדירה בעיני. במקום ישנם 2 אזורי אכילה: בירכתי המסעדה The dining room עם מפות לבנות ותפריט שף המחזיק בכוכב המישלן; ובקדמת המסעדה נמצא The Tavern בעל אווירה משוחררת יותר. אכלתי בשני האזורים ובשנים האחרונות אני מעדיפה את האזור הקדמי. אל תפספסו את ההמבורגר המוכר של המקום. הוא מאוד כבד כך שמומלץ לבקש לחלוק אותו. במטבח מאוד מתורגלים בבקשה ומגישים לכם אותו כשהוא מחולק ל-2 צלחות.
Gabriel Kreuther: נושקת לבראיינט פארק האהוב נמצאת מסעדת השף גבריאל קרויטר בעלת 2 כוכבי מישלן. היות ואני משתדלת ללון בקרבת הפארק והיום הראשון כשנוחתים עובר עלי קצת כמו זומבי, אני מעדיפה לאכול צהריים בקרבת המלון. כיום המסעדה פתוחה לצהריים רק 3 ימים בשבוע כך שאם מסתדר אני אוהבת ללכת אליה ראשונה.
Misi: מסעדת השפית מיסי רובינס, אשר בבעלותה גם מסעדת לילה, ממוקמת ליד גשר ווילאמסבורג, ומתמקדת במנות פסטה טריה המיוצרת במקום ובאנטיפסטי ירקות. כשמזמינים מקום ניתן לבחור את אזור הישיבה. האהוב עלי – הבר מול המטבח (Kitchen Counter).
Le Pavillon: מסעדת השף דניאל בולו בעלת כוכב המישלן, הממוקמת בקומה השנייה של בניין One Vanderbilt.
ערב: תמיד מחפשת מקום עם אווירה כיפית ולא רק אוכל טעים:
Lupa: יש כנראה טובות ויפות ממנה אבל אין עוד אף אחת כמוה. לכל אחד יש את ה-מסעדה שלו בניו יורק, וזוהי בהחלט שלנו 🙂 לפתיחה אוהבת להזמין מוצרלה או ארנצ'יני ולהמשך אל תפספסו את מנת קאצ'ו א פפה המושלמת.
Buddakan: קודם כל עיצוב מגניב ממש! חלל מרכזי ענקי ומואר עם שולחן אכילה משותף. לא לדאוג יש עוד הרבה פינות ישיבה אינטימיות אבל אין ספק שהוא מעורר השתאות. מטבח אסייתי עם מגוון סוגי דים סאם ותפריט קוקטיילים מושלם.
The Portrait Bar: אווירה מעולה, עיצוב מרהיב, קוקטיילים פשוט נהדרים. קחו בחשבון תפריט אוכל מצומצם ולא מדהים.
לעוד תמונות מהביקור האחרון היכנסו להיילייט באינסטגרם 🙂