7 יקבים ומזקקה אחת

לפני כשנה ניתנה, לראשונה, הכרה רשמית לאזור יין (אפלסיון Appellation) בישראל, יינות יהודה.

המשמעות של המהלך ההיסטורי היא שמעתה יוכלו יצרני יין מהאזור הגיאוגרפי להשתמש בכינוי המקור "יהודה", כפי שמוכרזים אזורי היין באירופה.

בשנה האחרונה נעשתה עבודת הכנה מדוקדקת של רישום הכרמים שייצור מהם מאפשר את הסימון הנכסף של האפלסיון.

בתזמון נפלא מתקיים כעת פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, ולכבודו ריכזתי עבורכם המלצות על 7 יקבים ומזקקה אחת באזור זה שאני אוהבת במיוחד.

בכל אחד מהם תוכלו למצוא אופי שמייחד אותו. ביקב ספרה מייצרים רק יינות לבנים; ביקב כרם ברק יינות כתומים ויינות מבעבעים טבעיים (Pet-Nat); ביקב צרעה ויקב פלם ישנו דגש רב על המקומיות וגידול אזורי; מאחורי יקב יפו אירוח אישי וסיפור משפחתי חוצה יבשות; יקב עגור בתנופת התחדשות בשנה האחרונה ובעל אחת מהחצרות היפות להתארח בהן; יקב קלו דה גת הוא אחד מהיקבים האלגנטיים והמרשימים המגיש כיבוד טבעוני; ומזקקת הולנדר בעלת היסטוריה משפחתית מרשימה ובה תוכלו לטעום ליקרים ושנאפסים המיוצרים ברמה אחרת.

למקומות מופלאים נוספים במטה יהודה, לחצו כאן או היכנסו לאינסטגרם להיילייטס "י-ם ומטה יהודה".