יש מקומות שכבר מהביקור הראשון ברור לי שאלו מקומות שאשוב אליהם, כאלה שייכנסו לרשימה. כזהו משק מלמד. Farm-to-Table במלוא מובן המילה.
גן הירק האורגני פרוש למרגלות המדשאה רחבת הידיים. הירקות, שנקטפים פעמיים ביום, ממלאים את המעדנייה בכל טוב. מאפייה של אדון שיפון מספקת לחמים טריים ולאחרונה אף החלו להגיש מאפי בוקר משגעים. במקום מוגשות מנות המרכיבות ארוחת צהרים טרייה ומשובחת. התפריט משתנה וכולל סלט צבעוני וטעים, עוף אורגני בגריל, עראיס או קציצות, פריקי חציל שרוף ושקדים ועוד ועוד. ברביעי וחמישי ערב פיצות. פיצה כזאת עוד לא טעמתם. כוס יין. מחצלת. שקיעה באופק. אושר.
לעוד מקומות בפרויקט #שמשמקומית ובו לירן כוהנר ואני מבקרות במשקים וחוות חקלאיות, היכנסו לאינסטגרם.