חדר התה

לפני שבוע הוזמנתי למקום מיוחד במינו. הוראות ההגעה היו מדויקות: בקומה 4 פונים ימינה מהמעלית ומגיעים לדירה עם הפנסים הסיניים.

חדר התה ho yam tea בתל אביב. המשמעות של שם המקום היא "תה טעים מאוד", כאשר בקנטונזית ho yam מתייחס רק למשקאות.

נדב, צלם וקולנוען, תמיד התעניין באסיה ובעיקר בהודו. כאשר הגיע להונג קונג לפני 8 שנים, הכיר את פינק, נחשף לעולם התה והמסורת והתאהב. לפני 5 שנים הגשימו חלום משותף ומיקדו את עיקר העיסוק שלהם בתרבות האירוח המסורתי של תה סיני. כאשר בנוסף הם מייבאים, ללא מתווכים, עלי תה מחקלאים אותם הם מכירים באופן אישי וכן את שיטות הגידול שלהם.

בייבוש עלי תה ישנה חשיבות כה רבה לטמפרטורה וללחות וזהו למעשה הסוד השמור ביותר בעת יצירת התערובת – זמן הייבוש, גובה הטמפרטורה ושלבי התהליך. תשומת לב רבה באותה המידה ניתנת לאחסון התה, שכן תנאים לא מתאימים של טמפרטורה ולחות עלולים לחרב את העלים העדינים.

היבט משמעותי בגסטרונומיה הוא השפעת התרבות על סוגי המזון, צורת הכנתו והיחס אליו. כך, דיברנו על השילוש הקדוש הלוא הוא: מים, תה וכלים מתאימים. לכל אחד מהם חלק לא מבוטל ביצירה הסופית.

נושא האירוע היה Tea Pairing בו טעמנו סוגים שונים של תה סיני ובחנו כיצד משתלב התה עם המנות, בדומה ליין המותאם לארוחה. היות ותה הוא מעודן טעמים, מתאפשרת קשת רחבה של שילובים היוצרים חוויה גסטרונומית מרתקת ויוצאת דופן.

טעמנו תבשילים שונים ונוכחנו כיצד סוגי תה מסוימים מגבירים ומדגישים טעמים ואילו אחרים מעגלים ומאזנים אותם. שתינו חליטת פרחים עם ריח מודגש של חרציות; תה כוסמת צהובה עם ארומה של לחם; וכן בלנד של שניהם, אותו הכי אהבתי. לקינוח נהנינו מגלידת קרמל מלוח עם אבקת הוג'יצ'ה, אותה ליווה תה יוזו שהלם את המנה בצורה מושלמת.

זו הייתה חוויה מרתקת שפותחת את המחשבה ומעניקה רבדים נוספים לאוהבי הקולינריה.

בבית התה נערכות סדנאות וטקסי תה במהלך ימות השבוע, בתיאום מראש. כמו כן ניתן להגיע בימי שישי ללא תיאום, להכיר, לשוחח על תה ולרכוש ממגוון סוגי התה הרחב שפינק ונדב מייבאים.

תגיות