גלידה ארטיזנלית

אולי כי הייתי קונדיטורית ואולי כי אני מעריכה מקצועיות. בכל מקרה, יצרנות ארטיזנלית, בוטיקית, מאפס, בלי קיצורי דרך – היא דבר שמרגש אותי.

לפני שנה נפתחה אייספלד קונדיטוריית גלידה של הסביבה בפרדס חנה, "אחות" צעירה לאייססלון Eissalon – גלידריית הבית בחיפה. הגלידה היחידה בארץ ללא חומרים מייצבים ומתחלבים.

אדווה ושיאון החליטו לייצר גלידה ללא פשרות כשחזרו מרילוקיישן בגרמניה. אדווה, שעסקה בקונדיטוריה, למדה את רזי הכנת הגלידה באיטליה. ואילו שיאון, שבהכשרתו ובעיסוקו הינו מהנדס מכונות, הביא לעסק את המומחיות שלו והאחריות, בין היתר, לפן התפעולי.

הדגש במקום הוא על איכות וטעם הגלידה, לכן לא תמצאו הררי גלידות צבעוניות מאחורי חלון זכוכית, כיוון שעל מנת לשמור על מרקם וטריות הגלידה, היא נארזת בהיותה טרייה בקופסאות בגדלים שונים. כשתגיעו למקום, תוכלו כמובן לטעום ממגוון הגלידות הרחב הנשמר במיכלים כסופים, כאשר הטעימה היא בכפיות רב פעמיות, בהתאם למגמה הרווחת לשמירה על הסביבה. תמיד תוכלו למצוא גלידה בטעם יוצא דופן או כזאת עם טוויסט מגניב, כגון גלידת לבנה, זעתר וקרוטונים שהוכנה ביום בו הגעתי, כאשר רוב התוספות נעשות במקום: החל ממרשמלו ורטבי פטל ואוכמניות וכלה בקרוטונים וקליפות תפוז מסוכרות.

כה מרתק לראות את המחשבה הרבה ותשומת הלב שניתנת לכל פרט בתהליך הייצור: מכונת גלידה מעולה תוצרת גרמניה המשפיעה על מרקמה; מנוף קטן שמקל על העובדים בהרמת המשקלים הכבדים; כף גלידה המאפשרת הוצאה של כדורים אחידים וכן מתקן לשטיפה וייבוש הכף באמצעות אוויר חם; וכבר דיברנו על מיכלי הקירור וצורת האריזה ועוד ועוד.

במקום אף גלידה טבעונית וללא גלוטן כאשר ישנה הפרדה מוחלטת בין הסוגים השונים.

מומלץ להגיע לחנות כחלק מיום מופלא בפרדס חנה ו/או להזמין את הגלידה המשובחת אונליין דרך האתר.

** לצערי המקום נסגר בספטמבר 2021, אולם תוכלו ליהנות מהגלידה המשובחת בסניף בחיפה ("אייססלון" או בחנות האונליין).

תגיות