דמיינו ארוחת בוקר בלב המדבר בתוך חממה מלאה גידולי ירקות וצמחיה העוטפת את שולחנות היושבים מכל עבר. סביבכם תראו דלעים, תאנים, כרוב, קייל ומנגולד, עגבניות בשלל צבעים ופרחי מלפפון צהובים בוהקים. ובחוץ, ערוגות ערוגות שתולים תירסים בשלוש צבעים, 4 מיני תותים על מצע קש, גינת תבלינים ועוד. זוהי לא רק משאלת לב, יש מקום כזה.
גן ירק מושב צופר של רונית ומוטי אלעזרי. אחד המקומות האהובים עלי בעת ביקוריי בערבה.
לפני כ-20 שנה, כשרונית סיימה את פרק הוראת המדעים, החליטה להקים גן ירק שמטרתו ללמד ילדים חקלאות.
ואכן, כיום, מגיעים ילדי האזור לחוגי חקלאות במהלך השבוע, מקימים ערוגות ולומדים על הטבע.
את המבקרים מקבל מוטי בחביבות רבה וסיור קצר תוך שהוא מסביר באינטליגנטיות ובגובה העיניים לילדים קטנים ומבוגרים על הגידולים הרבים שמגדלים במקום השופע. לעיתים, הנושא הוא הדברה ביולוגית ותותים, ואילו הפעם נהנינו מהסבר על התירס שההאבקה והבשלת הפרי שלו היא בגדר נס והוא מתוק במיוחד ככל שאוכלים טרי סמוך לקטיף. כמובן שטעמנו, חלק בלתי נפרד מהסיור
רונית מסמנת כשארוחת הבוקר מוכנה. נכנסים לארץ אגדה. העין מתקשה לתפוס את כל פינות החמד והפה נפער אל מול היופי של החממה/מסעדה הנהדרת הזאת. בין גידולי הירקות המשתרגים לאורך החממה ניצבים שולחנות ארוחת הבוקר, עליהם מונחות צלוחיות וקערות ממיטב תוצרת הגן. פארם טו טייבל. אחרי הארוחה הילדים הלכו ללטף ולהאכיל את הארנבות בגינה. השתרענו על אחד הספסלים בשמש החורפית והודנו למזלנו הטוב.
* יש להזמין מקום מראש.