לפני כחודשיים אכלתי במסעדת רוטנברג המופלאה. כיוון שחלק מקסם הארוחה הוא שהתפריט אינו ידוע ומנות הארוחה מתגלות אט אט, כך גם סמכתי על הילה שביקשה לבחור עבורנו את היינות.
כיוון שאני סקרנית ואוהבת לדעת מהיכן מגיעים מרכיבי המנה, על אחת כמה וכמה במסעדה שחרטה על דגלה שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים, שאלתי את הילה, והיא סיפרה לי על הייננית שירי רוזנטל שיצרה את הרוזה הנהדר.
זהו אמנם רק הבציר השני של המותג הצעיר BLENDIM אולם לייננית העומדת מאחוריו ניסיון לא מועט בעולם היין. לקראת השנה האחרונה בלימודי התואר לביוטכנולוגיה התלבטה שירי כיצד ליישם את התואר בעולם התעסוקה. קורס העשרה שנתן טעימה ופתח צוהר לתחומים שונים הפתיע אותה והתווה את הדרך. וכמו ששירי הגדירה את עולם היין: "ביולוגיה, כימיה, חקלאות, כרם. כל הדברים שאני אוהבת במקום אחד".
אחרי תואר שני בייננות באוסטרליה ועבודה במשך מספר שנים ביקבי רמת הגולן וביקבי ברקן, החליטה שירי להקים מותג עצמאי. כך התגלגלו הדברים שהבציר הראשון התרחש בקיץ 2023 והיין הראשון הושק בעיצומה של המלחמה. שוחחנו על המקום שיש ליין ויצירה בעיתות לא פשוטות, ועל מחוות מרגשות בהן שימח היין את צרכניו וסימל עבורם רגעים משפחתיים של צחוק, שמחה ואהבה.
עד כה כלל הפורטפוליו, שני יינות: רוזה, העשוי בעיקר מלבק ומעט פטי סירה, שזהו לו הבציר השני; לבן, סוביניון בלאן ופרנץ' קולומבר שנבצרו באותו היום מכרמים בבית נקופה שבהרי יהודה אשר יצרו יין ירקרק, פלפלי ומעט טרופי. זהו לו הבציר הראשון.
כששירי יוצרת יין היא קודם כל מדמיינת בראש את התוצאה הסופית. בחודשים הקרובים נזכה לטעום את האדום החדש, או כמו ששירי אומרת: אדום של קיץ, ששותים קר.
דיברנו על עבודת צוות ועצמאות, על קבלת החלטות, פחדים ותחושות בטן. על דרך. ועל תקוות. שיחזרו כולם הביתה.