נוף הרים / ה-שוק / מרציפן
יקב ספרה, גבעת ישעיהו, ישראל
לחמל'ה, נתיב הל"ה, ישראל
אדמה סטודיו לקרמיקה, נתיב הל"ה, ישראל
כביש 395/כביש 386, ירושלים
מלון בצלאל- מלון בוטיק מרשת אטלס, מסילת ישרים, ירושלים, ישראל
סאטיה, קרן היסוד, ירושלים, ישראל
קפה בצלאל, בצלאל, ירושלים, ישראל
שוק מחנה יהודה, ירושלים
Sergei's Courtyard, הלני המלכה, ירושלים, ישראל
מוזיאון ישראל, דרך רופין, ירושלים, ישראל
דוד לאור קונדיטור, היצירה, מבשרת ציון, ישראל
טחינה אל יאסמין, כביש השלום, אבו גוש, ישראל
לחמל'ה
נחבאת אל הכלים אך לגמרי שווה את ההגעה. אותנטית ויפהפיה. הכי כדאי בימי שישי, שאז המבחר גדל. עוגת פרג ולחם משובח לשבת.

אדמה - סטודיו לקרמיקה
ממש לא רחוק נמשיך לסטודיו היפה עם כלי הקרמיקה הצבעוניים.
כביש 386
כביש מפותל בין יער אורנים. הנוף עוצר נשימה.
מלון בצלאל
מלונות נוספים בירושלים: מלון וילה במושבה או דמסון הוטל.
מסעדת סאטיה
המסעדה האהובה עלי בירושלים. משהו באווירה, הישיבה מתחת לעץ הנאה בחוץ או על הבר, תמהיל הלקוחות הפוקדים את המקום, האוכל המשובח. קשה לשים את האצבע אבל זה עובד.

קפה בצלאל
אפשר לאכול ארוחת בוקר במלון ו/או השלמות בקפה בצלאל.
שוק מחנה יהודה
מבחינתי אין בכלל שאלה. זהו השוק מספר אחד בארץ. נתחיל עם בורקס רמלה. ברור גבינה ותרד. כן כן עם כל התוספות. אם כבר אז כבר. אבל לא לשכוח להשאיר מקום לפיש אנד צ'יפס או האימפנדאס של ארחנטו. כמובן ירקות פירות תבלינים, אבל הכי חשוב רוגלעך שוקולד ממאפיית מרציפן. עם תוספת הגונה של רגשות נוסטלגיים. סטודנטית ירושלמית לנצח.
חצר סרגיי
אל תפספסו ביקור בחצר סרגיי היפה המוקפת במלון המשופץ. כדאי להתקשר לתאם ביקור מראש.

מוזיאון ישראל
ייחודו בכך שסוקר ומציג את תרבויות האיזור. תמיד מרשים להלך בגן הפסלים המיוחד. בהחלט שווה ביקור.
דוד לאור - קונדיטור
בדרך הביתה נעצור להצטיידות. חבל כבר לסיים את החופשה. אפשר לשבת ולהתענג על קפה בקונדיטוריה המשובחת של דוד לאור. אפשר גם/רק להצטייד במאפים, עוגות ועוגיות הביתה.

טחינה וחלבה אליסמין
יש את המקומות הקטנים האלה ששובים את ליבך ברגע הראשון. טחינה שתשובו ותקנו, כי אחריה, לשום טחינה כבר אין ממש טעם. מצטיידים בטחינה וחלבה לסיום מתוק של חופשה מופלאה.

נוסעים בדרך שפלת יהודה היפהפיה. בכניסה לישוב מבנה תעשייתי לבן. בחוץ פרחים ושיחים לצד מדרגות הכניסה. הפנים מרווח, מינימליסטי, נקי ועדין. כמו היין. יקב המתמחה ביינות לבנים. כל כך הגיוני בארצנו החמה. הטעמים מרתקים ויוצאי דופן. חמיצות ועשבוניות, טעמים של אדמה, של הטבע.